Våra kurser

Våra kurser

Psykosociala förbundets anpassningskurser bekostas av Social- och hälsoorganisationernas understödscentral (STEA). Kursverksamheten går på svenska och är riksomfattande. På våra kurser vill vi erbjuda kamratstöd - att träffa andra med liknande erfarenheter är viktigt. Förutom de kurser som har en egen insats är resor, kost, logi och program avgiftsfria för deltagarna. Klicka på kurslistan för att få mer information om varje enskild kurs.

Här hittar du våra kurser!

Vem kan söka till kurserna?

Personer (unga, vuxna och anhöriga) med psykisk ohälsa i behov av psykosocialt stöd från hela Svenskfinland kan söka till våra kurser. I varje kurs finns tydligt beskrivet målgruppen för kursen. Är du i behov av stöd, avbrott i din vardag, vill ha information och jobba med dig själv och dela med dig till andra kursdeltagare? Då är du välkommen att ansöka till våra kurser. För att söka till våra kurser krävs inget medlemskap i någon av våra medlemsföreningar.

Ansökningsförfarande

Du kan göra din ansökan till våra kurser direkt via vår hemsida! Enkelt och lätt! Ansökan till kurserna görs genom att fylla i ansökningsblanketterna som finns under vald kurs på kurslistan. Viktigt är att du kryssar i till vilken kurs du önskar ansöka till. När du sänt in din ansökan, får du direkt ett tack-svar, då vet du att ansökan har kommit fram till oss. Önskar du fylla i och printa ut din ansökan och sända den per post så kan du göra det uppe till höger på ansökningsblanketten (OBS! Om blanketterna inte går att fylla i på din dator -  använd Adobes (gratis Acrobatläsare. Där kan du öppna ansökningsblanketterna och fylla i ansökan på din dator). Försenade ansökningar tas inte i beaktande, förutom när vi har lediga kursplatser.

Obs! Pga. nya datasekretesslagen GDPR tar vi inte emot kursansökningar per e-post.

Ansökningar sänds till:

Psykosociala förbundet rf
Rehabiliteringen
Kanalesplanaden 19B 13
68600 Jakobstad 

 

Val av kursdeltagare

Till kursen prioriteras de som inte tidigare har deltagit i våra kurser. Våra kurser är behovsprövade, därför är det viktigt att du fyller i alla punkter noggrant i din ansökan. Kursledarteamet gör ett urval under rehabiliteringschefens ledning. Meddelande, antagen/icke antagen, sänds hem ca. 3-4 veckor innan kursens start.
 

Har du frågor?

Närmare information om kurserna får du av rehabiliteringsrådgivare Camilla Roslund-Nordling, rehabiliteringschef Ann-Charlott Rastas eller kurskoordinator Pia Rosengård. Du kan även ställa din fråga via vår Ställ en fråga-funktion.

Camilla Roslund-Nordling
050-4096640 
camilla.roslund-nordling@fspc.fi

Ann-Charlott Rastas
050-3688891
ann-charlott.rastas@fspc.fi

Pia Rosengård
050-5142295
pia.rosengard@fspc.fi