Trött

Trött

Fråga: 

Vad skall jag göra? Vad har jag för fel?

Mitt liv går ut på det samma och jag känner ingen mening med dethär mera.

Jag jobbat och jag trivs enormt bra där så inget fel på det. Jobbet i sig ger mig mening. Men dendär j*vla fritiden. Alla mina kompisar studerar, ingen orkar vara ute på helgarna. Jag jobbar inom vården och har på så sätt helgjobb TACK OCH LOV. Men när jag vill hitta på något nej då har de något annat för sig. Jag är väl inte den lättaste människan att umgås med heller. Världens känsligaste och ofräscha människan som existerar!

Fritiden går åt till träning träning träning mat mat mat. Städa städa och bara måsten. Jag gör inget för att det är roligt. Eller jo jag har passion för träning men jag har hela tiden ett måste på mig. Tränar ibland så himla mycket att när jag försöker slappna av går det inte eller så kraschar jag som en sophög och börjar grina. Va ede för fel på mig? Maten är jobbig, hela tiden går jag och tänker vad ska ja äta, kan ja äta dethär? Vad innehåller detta? Kolla shape me up appen lägga in.

Proteiner är viktiga försöker dra ner på det andra tänket.  Bara en massa tankar kring maten. Ibland lossar det, som i helg äter som det aldrig skulle ha funnits mat i min närvaro så mycket av allt. Bara gå loss och sedan gripas av olustighetskänslor. Förutom detta kämpar jag så fruktansvärt med mina tänder och min käke just nu har medfödda fel och skall opereras snart och jag är så nervös att jag mår riktigt dåligt av det. Orkar inte prata med någon om det så kniper mun och ibland då igen rinner bägaren över och allt blir till inte vet jag kanske panik!

Och detta eviga planerande och pusslande, skiftesjobbar ju när hinner jag träna, vad skall jag göra denna vecka, städa bilen check städa rummet check besöka frissan check städa garderoben check. Allt ska bara va så perfekt men jag orkar inte jag storknar. Flummig text men jag skrev som jag känner och det är såhär!

Svar: 

Hej!

Förstår om du känner dig trött, med så många ”måsten” som du verkar ha i din vardag så leder det nog ofrånkomligt till en stor trötthet! För att vi skall kunna må så bra som möjligt så är det jätteviktigt att vi hittar en balans mellan arbete, mat, träning, fritid och vila. Nu verkar det som att du fastnat i en massa måsten som bara stjäl energi och du verkar ha svårt att hitta glädjen och få in vilan i vardagen! Jag tycker absolut att du ska prata med någon professionell och få hjälp med detta! Du uttrycker att ganska ansträngt och inrutat förhållande till mat och träning och därför så tycker jag att du i första hand skall ta kontakt till Fredrika kliniken som finns här i Jakobstad (man kan kontakta dem även om man inte bor i Jakobstadsnejden). Kontakta dem och berätta hur du mår och har det! Telefon: 050-436 7468 eller 046-923 5382 eller per e-post:
atstorningspkl[at]jakobstad.fi  

Ett annat alternativ är att du söker hjälp på din arbetsplatshälsovård!

 

Mvh, Camilla R-N

Lägg till ny kommentar