Våra kurser

Våra kurser

Psykosociala förbundets kurser bekostas av Social- och hälsoorganisationernas understödscentral (STEA). Kursverksamheten går på svenska och är riksomfattande. På våra kurser vill vi erbjuda kamratstöd. Det är viktigt att få träffa andra med liknande erfarenheter. Förutom de kurser som har en egen insats är resor, kost, logi och program avgiftsfria för deltagarna. Klicka på kurslistan för att få mer information om varje enskild kurs.

Viktig information om våra kurser!

Vi kommer att uppdatera informationen kring vår kursverksamhet vartefter vi får information om läget i Finland gällande coronaepidemin. Du hittar ändringarna här på vår hemsida, under fliken "Aktuellt" som finns på startsidan. Vi meddelar per post alla som sökt till våra kurser efter sista ansökningsdatumet hur läget ligger till med just den kursen man sökt till. Man kan fortsättningsvis ansöka till våra kurser via vår hemsida. Är det något du funderar över så nås personalen under kontorstid på e-post och telefon. Ta hand om dig! Varma hälsningar Ann-Charlott och Camilla.

Här hittar du våra kurser!

bild på ett grönt löv format som ett hjärta

Vem kan söka till kurserna?

Unga, vuxna och anhöriga med psykisk ohälsa i behov av psykosocialt stöd från hela Svenskfinland kan söka till våra kurser. I varje kurs finns tydligt beskrivet målgruppen för kursen. Är du i behov av stöd, avbrott i din vardag, vill ha information och jobba med dig själv och dela med dig till andra kursdeltagare? Då är du välkommen att ansöka till våra kurser. För att söka till våra kurser krävs inget medlemskap i någon av våra medlemsföreningar.

Ansökningsförfarande

Du kan göra din ansökan till våra kurser direkt via vår hemsida. Enkelt och lätt! Ansökan till kurserna görs genom att fylla i ansökningsblanketterna som finns under vald kurs på kurslistan. Viktigt är att du kryssar i vilken kurs du önskar ansöka till. När du sänt in din ansökan, får du direkt ett tack-svar, då vet du att ansökan har kommit fram till oss. Önskar du fylla i och printa ut din ansökan och sända den per post så kan du göra det uppe till höger på ansökningsblanketten (OBS! Om blanketterna inte går att fylla i på din dator, använd Adobes gratis Acrobatläsare. Där kan du öppna ansökningsblanketterna och fylla i ansökan på din dator). Försenade ansökningar tas inte i beaktande, förutom när vi har lediga kursplatser.

Obs! På grund av datasekretesslagen GDPR tar vi inte emot kursansökningar per e-post.

Ansökningar sänds till:

Psykosociala förbundet rf
Kursverksamheten
Kanalesplanaden 19B 13
68600 Jakobstad 

 

Val av kursdeltagare

Till kursen prioriteras de som inte tidigare har deltagit i våra kurser. Våra kurser är behovsprövade. Därför är det viktigt att du fyller i alla punkter noggrant i din ansökan. Meddelande, antagen/icke antagen, sänds hem cirka 3-4 veckor innan kursens start.
 

Har du frågor?

Närmare information om kurserna får du av Camilla Roslund-Nordling eller Ann-Charlott Rastas. Du kan även ställa din fråga via vår Ställ en fråga-funktion.

bild på camilla roslund-nordling

Camilla Roslund-Nordling
050-4096640 
camilla.roslund-nordling@fspc.fi

bild på ann-charlott rastas

Ann-Charlott Rastas
050-3688891
ann-charlott.rastas@fspc.fi