Kom med i en digital väncirkel!

Kom med i en digital väncirkel!

1.png

Har du upplevt att ditt psykiska välbefinnande har påverkats av coronapandemin? Vill du lära dig att stärka din psykiska hälsa? Skulle du vilja dela med dig av dina erfarenheter med andra, få kamratstöd och samtidigt öka ditt psykiska välbefinnande?

Kom med i en digital väncirkel! Väncirkeln består av 5–10 personer som träffas på distans ungefär en gång i månaden. Väncirkeln ordnas i samarbete med Helsingfors Arbis, SAMS vänverksamhet och Psykosociala förbundet.

Vi ordnar tre utbildningstillfällen 25.5, 1.6 och 8.6 kl. 18-20 på distans för dem som är intresserade att delta i väncirkeln. Du behöver inte delta på utbildningarna för att kunna delta i väncirkeln. Utbildningen binder heller inte dig till något. Vi önskar ändå att du kan delta på alla tre tillfällen.

På utbildningen diskuteras bland annat vad det innebär att vara frivilligvän inom SAMS vänverksamhet, vad psykisk ohälsa innebär och hur man kan stärka sin egen psykiska hälsa. Vi går också igenom hur en väncirkel och distanskontakt fungerar. Man behöver inte ha någon förhandskunskap om ämnet för att kunna delta. Kursen är avgiftsfri.

Ifall du är intresserad att delta i väncirkeln, men inte kan delta i utbildningen, vänligen kontakta koordinatorerna på SAMS vänverksamhet. Kontaktuppgifterna hittar du på samsnet.fi/fritid⁠

Du kan anmäla dig till utbildningen via nättjänsten ilmonet på denna länk:
www.ilmonet.fi/course/A220049

Om du har svårigheter att anmäla dig på ilmonet kan du anmäla dig per telefon genom att ringa Arbis kundbetjäning: 09 310 494 94