Vi uppmärksammar Världsdagen för psykisk hälsa

Vi uppmärksammar Världsdagen för psykisk hälsa

I oktober arrangerar Psykosociala förbundet (i samarbete med andra aktörer) två föreläsningar för att uppmärksamma Världsdagen för psykisk hälsa som varje år infaller den 10.10.
Den 9.10 arrangeras ett kvällsseminarium på G18 i Helsingfors med fokus på ätstörningar. Det blir två föreläsningar, öppen diskussion och avslutande mingel och småplock. En av föreläsarna är Anne Hietanen, journalist, programledare och bloggare. Hon kommer att berätta om sina egna erfarenheter av ätstörningar. Dessutom kommer Rasmus Isomaa från Fredrikakliniken i Jakobstad och föreläser för oss. Seminariet pågår mellan klockan 17-20. Mer info hittar du här.

Den 10.10 arrangerar vi en föreläsning i Jakobstad i samarbete med Jakobstads Arbis. Karolina Teir berättar om sina erfarenheter av Chronssjukdom, IBS, ätstörning, depression, ångest och OCD (tvångssyndrom) och hur hon idag lyckats minska eller helt bli av med dessa besvär med hjälp av kosten. Karolina har under de senaste 23 åren gått från att dagligen äta starka immunsuppressiva mediciner (cellgifter) och stora doser av antidepressiva, till att idag hantera sina besvär med hjälp av livsstilsval och kost. Mer info hittar du här.