Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet

Kurser i psykiska första hjälpen vid Lappvikens sjukhus 2016

6 september 2016

Kom med på kurs i Psykiska första hjälpen! Psykisk hälsa är en resurs som möjliggör mycket i livet. Psykisk hälsa är inte bara frånvaro av psykiska problem utan det är psykiskt välbefinnande och förmåga att klara av vardagen och mänskliga relationer. Psykiska hälsan kan övas upp och färdigheter tränas. Psykiska första hjälpen-kurserna är lämpliga för alla som är intresserade att främja sitt eget och andras psykiska välbefinnande och förbättra sina kunskaper om psykisk hälsa. Kurserna är registrerade och administrerade vid Föreningen för mental hälsa i Finland och består av 14 timmar undervisning över två dagar. Det finns två kurser att välja mellan:
Psykiska första hjälpen®1 där temat är psykisk hälsa, tränar upp färdigheter i välbefinnandet (kursdagar är 29-30.9 kl. 9-16). Sista anmälningsdag 12.9.2016
Psykiska första hjälpen®2 berör psykisk ohälsa, med information och verktyg för att tillämpa stegen i psykiska första hjälpen kursdagar 17-18.11 eller 7-8.12 kl 9-16). Sista anmälningsdagar 31.10 och 21.11.
Kurserna äger rum vid Lappvikens sjukhus och är avgiftsfria! Kursmaterialet ingår.  Kurserna arrangeras i samarbete med Lappvikens Källa, Psykosociala förbundet rf, SAMS stödpersonsverksamhet 4BT, Sympati rf och Föreningen för mental hälsa i Finland med stöd av Stiftelsen Tre Smeder. För mer information och anmälning, kontakta Nonni Mäkikärki, verksamhetskoordinator Psykosociala förbundet, antingen via telefon 050-590 3436 eller e-post, nonni.makikarki@fspc.fi.