Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet

NYHET: Två kamratstödsgrupper startar i Åbo under hösten

31 juli 2024

Psykosociala förbundet firar 40 år detta år, och som en del av förbundets jubileumsår kommer vi under hösten att starta ett nytt projekt på svenska i Åbo vars målsättning är att öka det psykiska välbefinnandet hos deltagarna. 
Psykosociala förbundet har tagit initiativ till det nya projektet som innefattar två kamratstödsgrupper som startar i Åbo i september/oktober 2024. Projektet genomförs i samarbete med föreningen Livsgnistan rf och Turun Mielenterveysyhdistys.

Den ena gruppen riktar sig till personer som kommer från en dysfunktionell familj eller omgivning. Den andra riktar sig till personer som upplever att de kan vara i riskzonen för att drabbas av utmattning. 
Den förstnämnda gruppen leds av Linda Kyrklund och den sistnämnda gruppen leds av Daphne Jensen. Både Linda och Daphne är utbildade erfarenhetsexperter.

I en kamratstödsgrupp samlas människor som har liknande erfarenheter, för att prata, diskutera och stöda varandra. 
- Det finns en stor efterfrågan på svenskspråkig lågtröskelverksamhet i Åbo-området. Nu har vi möjlighet att erbjuda det. De här grupperna är avgiftsfria och man behöver ingen remiss för att delta. Det är låg tröskel på alla sätt, säger Psykosociala förbundets verksamhetsledare Petra Nummelin.
- Genom finansiering från fonder och stiftelser kan föreningar och förbund inom tredje sektorn på det här sättet bidra till servicesystemet. Det är vi mycket tacksamma för, säger hon.

Ta kontakt direkt med Linda eller Daphne om du är intresserad av att delta, eller om du har frågor:

Linda Kyrklund, 044-2465797, epost: linda.kyrklund@gmail.com 
Daphne Jensen, 050-3135788, epost: daphne.m.jensen@gmail.com

Här finns mer information om grupperna.