Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet

Psykosociala förbundet firar 40 år

10 oktober 2024

I november firar Psykosociala förbundet sina 40 år genom att bjuda in till en jubileumskonsert som arrangeras i samarbete med manskören Jakobstads Sångarbröder. 
Konserten i Jakobstad är avgiftsfri, eftersom arrangörerna vill skapa en kväll som alla ska ha möjlighet att delta i. Men man behöver boka en biljett för att delta.
- Kom med och fira psykisk hälsa tillsammans med oss! Psykisk hälsa berör oss alla, på ett eller annat sätt, därför vill vi göra tröskeln att delta så låg som möjligt, säger Psykosociala förbundets verksamhetsledare Petra Nummelin.

Förutom inbjudna gäster, såsom medlemsföreningar och samarbetsparter, är allmänheten givetvis välkommen till denna välgörenhetskonsert som hålls i Campus Allegro, Schaumansalen den 13 november. Psykosociala förbundet och Jakobstads Sångarbröder vill tillsammans skapa en härlig kväll för psykisk hälsa. 
För underhållningen står Jakobstads Sångarbröder samt två solister – Cornelia Björk och Victoria Lampa-Ahlholm. Under kvällen bjuds publiken även på en inblick i Psykosociala förbundets verksamhet.

När Jakobstads Sångarbröder fick frågan om att samarbeta med Psykosociala förbundet kring denna jubileumskonsert blev svaret ett självklart ja.
- Arbetet för att främja psykisk hälsa och välmående i vårt samhälle är oerhört viktigt och värt att uppmärksammas. För oss gubbar i kören är körsången en form av själslig terapi! Det har forskats mycket i körsångens betydelse för den psykiska hälsan och vi ser verkligen fram emot november och konserten, som i höst är körens huvudkonsert, påpekar ordförande Anders Stennabba.

Det bjuds på välkomstdryck och tårta i Campus Allegros aula kl. 18.00-19.00. Konserten börjar klockan 19.00. Biljetter bokas via Netticket. Observera att antalet biljetter är begränsade.

Bild på Jakobstads Sångarbröder

FOTO: Azra Arnautovic